Att byta gymnasie/linje mitt i terminen

2015-02-10 @ 10:09:00
"Hej! Såg att du kommentera på Idas blogg om att du har bytt gymnasium ngr gånger. 
När bytte du de tills du haMn rätt ? (Alltså bytte du snabbt under höstterminen eller bytte du ngn gång under vår?) 

Jag har då bytt 1 gång till häst men trivs inte då jätte bra med ridningen och vissa ämnen (dock trivs jag med vänner vilket jag inte gjorde på första stället) känns lite sent att byta nu :( 

Tacksam för svar!"


Hej! 2011 började jag mitt första gymnasieår på en jättefin skola, och jag hade valt naturvetenskap med djurinriktning. Jag älskade klassen och skolan, men matten blev alldeles för svår. Jag bytte då till naturbruk med hästinriktning, men blev inte alls långvarig där. Det var inte min grej att flytta 30 mil hemifrån vid 16-års ålder så jag bytte till skolan som ligger 4 mil från mig. Jag hoppade då på media och började första dagen på vårterminen. Där gick jag fram till november, och då bestämde mig för att byta en sista gång, och valet föll på ekonomi. Kruxet med det sista bytet var att jag fick gå "ned" ett år, vilket betyder att jag går med 96:or även fast jag är 95:a. Jag har dock aldrig sett det som ett problem då jag hellre går en linje med ämnen och folk jag trivs med och tar studenten ett år senare, än att gå en linje som jag inte trivs på och ta studenten samma år som de jämnåriga.

Om du är beredd att jobba igen ämnen som du inte läst innan (eller så har du tur att du läst liknande på förra linjen) så BYT om du inte trivs. Jag anser att man ska vara nöjd med linjen om man ska gå tre extra år i skolan, och inte känna att man läst fel saker när man går ut. Jag vet att det är svårt att veta vad man vill bli när man är 16 år, been there, done that. Men eftersom vi har friheten att byta så ska man ta den chansen om man inte är så nöjd som man kan bli. Det är mitt bästa tips när det kommer till gymnasiet. Du ska vara nöjd!

Hoppas det löser sig! Kram
 
 
Permalink Kommentarer (2)
Kategori: Tankar


RSS 2.0